Történet

Családi méhészetünket évekkel ezelott azért alapítottuk, mert volt egy tanyánk, és egy arra sétáló méhész áradozni kezdett a hely ideális méhészeti adottságairól.

Eloször csak egyetlen méhcsaláddal kezdtünk, majd évrol évre növeltük az állományt, és így végül már nemcsak a családnak tudtuk megtermelni a szükséges mézmennyiséget.

A bolti* méz eltéro állagát, ízét és színét látva eleinte elbizonytalanodtunk, vajon nem mulasztunk-e el valamely fontos technológiai lépést a méz eloállítása során, annál is inkább, mert mi nem használtunk semmilyen technológiát a méz módosítására: úgy töltöttük és töltjük az üvegekbe, ahogyan a méhektol elvesszük, frissen, alig néhány nappal a pergetést követoen, hiszen késobb ezt a kristályosodás lehetetlenné tenné. Késobb rájöttünk, hogy ezek a tulajdonságok nemhogy hátrányt jelentenének, hanem a minoség, és az egészség garanciái.

Ettol kezdve folyamatosan arra törekszünk, hogy mindenki számára elérhetové tegyük a mézet, a maga eredeti, természetes formájában. Ennek a missziónak része ez a honlap is.


* A bolti méz kifejezéssel elkerülhetetlenül is általánosítást követünk el, és ezennel elnézést kérünk a kivételektol, hiszen, bár valószínuleg nem jelentos számban, természetesen léteznek olyan boltok, ahol lehet valódi, esetleg termelotol származó mézet vásárolni. Ennek eldöntésében segíthet a valódi mézzel történo közvetlen összehasonlítás, az itt található leírások, illetve a logikus gondolkodás, mely a méz nagykereskedelmi árát veszi alapul, és ez alapján a gyanúsan alacsony árú "méztartalmú termékeket" eleve kételkedéssel fogadja. A kereskedelmi forgalomban lévo mézek ugyanis nem lehetnek olcsóbbak mint a termeloi méz, hiszen a boltnak és a kereskedonek, mézfelvásárlónak, kiszerelonek is meg kell élnie valamibol.